Kundcitat - omdömen och recensioner

Nedan ser du några av de omdömen som kunder och åhörare har skickat till mig. Det är alltid inspirerande att få höra att mina föreläsningar gör intryck och förhoppningsvis skapar förändringar.

Är du intresserad av att se vilka kunder jag föreläst för? Klicka här för "Referenser" »

Vi är mer än nöjda med föreläsningen med SaraClaes!

Det var en fantastisk eftermiddag och SaraClaes fick stående ovationer från vår personal. Det var en eftermiddag fylld av energi, personlig utveckling, uppvaknande, tårar, skratt, inspiration, mänsklighet, eftertänksamhet och förståelse, nya begrepp och en påminnelse om vad som borde vara "normala" normer och värderingar.

Dagen efter fylldes av många, långa och höga diskussioner i korridorerna och i fikarummen, enbart i positiv bemärkelse.

Susanne Runnälv, Personalchef, Sydnärkes Utbildningsförbund

SaraClaes besökte oss på Räddningstjänsten och höll en tretimmars föreställning tillgängligt för alla medarbetare och därefter hade vi ytterligare en föreställning för allmänheten under West Pride. SaraClaes levererar en föreställning i toppklass som engagerar alla som lyssnar och utmanar oss i våra invanda normer och tankar som faktiskt hindrar oss. SaraClaes har valt en unik ingång i ämnet likabehandling som utgår ifrån att vara människa och inte ifrån olikheterna. SaraClaes varvar allvar med humor och klokskap på ett underfundigt sätt. Hela tiden fanns tid för frågor ifrån publiken. Det är en tankeväckande, rolig och varm föreställning som berör.

Katarina Carlin, HR-specialist, Räddningstjänsten Storgöteborg

Claes Schmidt/Sara Lund använder inte pekpinnar och politiskt korrekta fraser i sin propaganda för mångfald, tolerans och öppenhet. Han håller istället upp en skrattspegel som får oss att se det absurda i vad som betraktas som normalt. Genom mer eller mindre provokativa skämt blottlägger han våra fördomar om människor med olika etnisk bakgrund, olika sexuella läggningar, olika funktionsvariationer och andra avvikelser från det som betraktas som norm. Det enda som är säkert när det gäller fördomar, enligt Claes Schmidt/Sara Lund, är att vi alla har dem.

Ulf Persson, NSD

Vill man jobba med, och utveckla värden som mångfald, jämställdhet och medmänsklighet på sin arbetsplats, eller bara bli bättre på livet, så är en sittning med SaraClaes en smärre nödvändighet. Jag är avundsjuk på alla som ännu inte förlorat sin SaraClaes-oskuld – och det är bara för att få uppleva själva förälskeögonblicket! SaraClaes tar bokstavligen sin publik som gisslan och berör som få. Ett regn av förlösande skratt och nya, viktiga insikter avlöser varandra och ändå vill man bara ha mer.
Och kanske bäst av allt – man grips av en oemotståndlig lust att ta övriga åhörare i handen och springa ut och förändra världen!

Sofi Lillemor Johansson, Marknads- och kommunikationsansvarig, Medborgarskolan Väst

Hej! Idag fick vi äran att gå på din föreläsning. Kände att jag ville återkoppla till dig.

Ligger här och känner mig fortfarande upprymd. Shit vad grym du är!
Med en stor dos humor med underliggande allvar fick du mig flera gånger att reflektera över olika saker. Så himla intressant och lite störande hur lättpåverkade vi människor ofta är utan att ens vara medvetna om det.

Om din fru ens är en tiondel så underbar och kärleksfull som du berättade, håll hårt i henne! Ni har tur som har varandra.

Hur som helst, TACK för att du delar med dig!

Emmy Lennhede,